נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה
 

 

כף רגל בעלת קשת עמוקה- כדאי לדאוג!


כף הרגל בעלת קשת עמוקה, או כפי שהיא מכונה בעגה המקצועית pescavus( מבנה הפוך ממנח של פלטפוס), הינה דפורמציה ששכיחותה בקרב האוכלוסיה הבוגרת בעולם המערבי הוא כ 8-15 אחוז.
במחקרים שנעשו בשנים אחרונות עולה כי כ 60 אחוז מבעלי דפורמציה זו, עשויים לסבול מכאבים בכפות הרגליים, בברכיים או בגב במהלך חייהם.
לאור המספרים הגבוהים אנו חשים כי דפורמציה זו ראויה לתשומת לב גבוה יותר בקרב העוסקים בדבר.

למי יש כף רגל עם קשת עמוקה
ובכן הדפורמציה בדרך כלל היא דפורמציה מולדת, כאשר ממחקרים אחרונים עולה כי קיים קשר משפחתי לסובלים מהבעיה, והסיכוי שבמשפחה בעלת קשת גבוה יולד צאצא עם pes cavus גבוה יותר מאשר במשפחה שלא סובלת מהבעיה.
מקרים נדירים יותר אך קיימים הם מקרים של כף רגל עם קשת עמוקה המופיעה בעקבות מחלה נוירולוגית, פציעה וכו.
כיצד נדע שאנו סובלים מהבעיה:
האבחון הטוב ביותר יעשה על ידי בעל מקצוע, פיזיותרפיסט, אורטופד או מומחה כף רגל.
דרך נוספת לאבחון מבנה כף הרגל הנו דריכה קצרה עם רגל רטובה על פיסת קרטון, הטבעת עקבת הרגל.
מאפייני הבעיה:
כף הרגל השטוחה מאופיינת בחוסר יכולת בלימת זעזועים טובה, בעקבותיה עשויים להופיע כאבי גב בירכיים ואפילו שברי מאמץ ברגליים.
מאפיין נוסף של הרגל עם הקשת העמוקה היא הנטייה לנקוע את הקרסול.
הקשת הגבוה בכף הרגל בדרך כלל מלווה במבנה עקב ( רגל אחורית) היפר-סופינטורי מבנה אשר יוצר חוסר יציבות צידית של הפרק ובעיקבותיו נקעים מרובים של הקרסול.
פתרונות רפואיים:
פיזיותרפיה – יש לאבחן את כף הרגל באופן מדוייק ולהתאים טיפול, שלרוב יכיל תרגילי מתיחה רבים, תרגילי יציבות, וטכניקות מנואליות לשיפור טווחי הקרסול המוגבלים.
מדרס- יש להתאים מדרסים ביומכאני , ובעזרת שימוש נבון בחומרים וטכניקות לאזן את כף הרגל.
חשוב מאוד לשמור על משקל גוף נמוך, להשתמש בנעל ריצה איכותית המותאמת למבנה כף הרגל, ולבצע פעילות גופנית מתונה שאינה מגבירה את הכאבים.