| כף הרגל | מחלת פיירברג |


מחלת פיירברג



דבר העורך: פרק זה עוסק ב מבנה כף הרגל האנושית על המורכבות שבה ועל שלל מרכיביה, תוך העמקה באנטומיה הגרמית של כף הרגל, המפרקים של כף הרגל והשרירים המניעים את כף הרגל.
בפרק זה הושקעו שעות רבות של עריכה, נשמח לפירגון על ידי לחיצה על מקש +1 . מודה לכם על תשומת הלב וההתייחסות.
שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמת מדרסים, מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :







רשימת נושאים בפרק מחלת פיירברג :


1. היסטוריה מחלת פיירברג
2. מחלת פיירברג אפידמיולוגיה
3. מחלת פיירברג אתיולוגיה
4. מחלת פיירבורג דיאגנוזה
5. מחלת פיירברג דרגות חומרה
6. הטיפול המחלת פיירברג



1- היסטוריה: מחלת פיירברג


בשנת 1914 תאר רופא העונה לשם אלפרד פיירברג שישה מקרים של מטופלות צעירות שהגיעו אליו עם בעיה דומה הכוללת כאבים, רגישות למגע בבסיס אצבע 2, הבדיקה הרנטגנית הראתה כי קיים הרס של מפרק המטטרסוס טרסוס השני אצל כולן, בקרב 3 מהמטופלות נמצא הרס מאסיבי של המשטחים הסחוסים הכולל גופים חופשיים שהשתחררו לפרק, 4 מהמטופלות היו תחת גיל 18.
פיירברג העריך בתאורו כי הבעיה נוצרה כתוצאה משילוב של אצבע 2 ארוכה ( רגל יוונית) וגמישות ייתר של השורה הראשונה, וטראומה מקומית.



מחלת פיירברג, כף רגל כאבים בכף הרגל מדרסים פלטפוס מדרסים ביומכניים מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל קרסול כאב כף רגל מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל


2- מחלת פיירברג- אפידימיולוגיה


שכיחותה של המחלה בקרב האוכלוסיה אינה ברורה מאחר ומקרים רים הם אסימפטומטים, חולפים ללא טיפול וללא פניה לרופא.
שכיחותה של המחלה בקרב נשים גבוה פי 5 משכיחותה אצל גברים ( ממצא חריג במחלות אוסטאוכונדרליות), ב90 % מהמיקרים המחלה מופיעה רק בגפה אחת, כמעט תמיד הבעיה תתקוף את האצבע השניה, המקרים נדירים יותר תתקוף את בסיס האצבע השלישית.
לרוב המחלה מתגלה בסוף העשור השני לחיים ונמשכת לתוך העשור השלישי ( מחלה של צעירים).



מחלת פיירברג מדרסים פלטפוס מדרסים ביומכניים מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל קרסול כאב כף רגל מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל


3- מחלת פיירברג אתיולוגיה


משייכים את מחלת פיירברג לקבוצת המחלות הפוגעות באפיפיזה או באפופיזה השייכות למחלות האוסטאוכונדרליות, ונחשבת למחלה האסטואוכונדרלית הרביעית בשכיחותה. מרבית החוקרים מאמינים כי המחלה מופיע כתוצאה משילוב של מספר פקטורים, ומנסים כיום להתחקות אחר סוגי הטראומה או סוג ומיקום הבעיות הווסקולריות העשויות לשפוך אור על הסיבה להיווצרות הבעיה. השפעת זרימת הדם על מחלת פיירברג: מיקום וסוג השינויים הרנטגניים שחלו בפרק הובילו חוקרים רבים למסקנה כי בעיה בזרימת הדם לפרק מהווה פקטור משמעותי בהתפתחות המחלה.
במחקרים רבים שבוצעו והתחקו על זרימת הדם לראשי המטטרסובים גילו החוקרים כי קיימת וורסיטליות עצומה בין אצבע לאצבע ובין פציינט לפציינט, כמו כן התברר כי בקרב אנשים מסויימים זרימת הדם לפרקים ענייה מאוד, בעיקר לראש מטטרסוס 2 אך גם למטטרסוס 3, מכאן הגיעו החוקרים למסקנה כי מטופלים בעלי מבנה כלי דם זה נמצאים בסיכון גבוה יותר להופעת מחלת פיירברג.
כמו כן העריכו חוקרים רבים כי שימוש בסטרואידים, אלכוהול ובעיות בזרימת הדם עשויים להגביר את הסיכון ללקות במחלה.
טראומה כגורם למחלת פיירברג: מספר חוקרים ניסו לבדוק האם קיים מנגנון טראומתי או מנגנון שחיקתי ( הכולל עומסי ייתר על הפרק) העשויי לגרום לפגיעה במפרק המטטרסוס השני.
מחקרים רבים ביססו טענה זו כאשר מצאו כי ב 85% מהמיקרים האצבע הנפגעת היא גם האצבע הארוכה ביותר ( לרוב אצבע 2 ברגל יוונית), כמו כן נמצאו מקרים רבים של חולשה של מכופפי הבוהן כמו גם גמישות של השורה הראשונה.
מאידך רק 15-20 % מהנחקרים דיווחו על ארוע טראומתי שהיה עשוי לעורר את הבעיה.
גורם מחשיד נוסף שהועלה הוא השימוש בהנעלת עקב, הנעלה בעלת בית אצבעות דק וקשיח המאפיין את ההנעלה הנשית המודרנית.


כף רגל כאבים בכף הרגל מדרסים פלטפוס מדרסים ביומכניים מדרס דורבן


4- מחלת פיירבורג דיאגנוזה


המחלה בדרך כלל תופיע באופן מתון, ככאב בקידמת כף הרגל, הכאב יתגבר לאורך התקופה ויהפוך לממוקם תחת המפרק טרסו-מטטרסוס השני, הכאב יופיע בסופי טווחי התנועה של הפרק, בעיקר בסוף טווח האקסטנציה, הכאב יתגבר בנעליים הדוקות ( מידה קטנה), ובסוף שלב הדריכה החל משלב הרמת העקב.
המטופל לרובב יתלונן על כאב, נוקשות, וצליעה שילכו ויגברו לאורך תקופה ממושכת.

אבחנות מבדלות למחלת פיירברג: מטטרסלגיה, נויורומה ע"ש מורטון, שברי מאמץ של המטטרסוסים, סינוביטיס פירקי.

הבדיקה למחלת פיירברג: בהסתכלות תתכן נפיחות ועיבוי של המפרק, המטופל ילך בצליעה כאשר ינסה לדלג על שלב הרמת העקב בהליכה.
בבדיקת טווחי תנועה נגלה הגבלה לכל הטווחים ובעיקר ליישור, במגע נגלה רגידות גבוה למגע ונפיחות מקומית.


כף רגל כאבים בכף הרגל מדרסים פלטפוס מדרסים ביומכניים מדרס דורבן


5- דרגות חומרה של מחלת פיירברג:


שיטות רבות הופיעו לאורך השנים למדרוג הבעיה הידוע והשימושית שבהם הופיע ב 1967על ידי סמייל:
שלב ראשון: שינויים רנטגניים קלים, לאורך הדרגות מתוארים שינויים גדולים יותר והרס של המפרק עד שלב חמישי: שינויים קשים במפרק הכוללים גופים חופשים במפרק ועיבוי צוואר ראש המטטרסוס.

כף רגל כאבים בכף הרגל מדרסים פלטפוס מדרסים ביומכניים מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל קרסול כאב כף רגל מדרס דורבן נקע דלקת בכף רגל


6- הטיפול המחלת פיירברג


מטרת הטיפול היא יצירת מנוחה וחוסר תנועה של המפרק הנגועה.
שילוב של מדרסים המוקשחים בחלקם הקידמי, הנעלה בעלת רוקר קשיח עשויים להועיל.
בשלבים מאוחרים יותר של הבעיה ( שלב 2-3) מבוצע ניתוח הטריה של הפרק ובשלבים מתקדמים עוד יותר מבוצעת אוסטאטומיה.




תגיות: כף הרגל כף הרגל והקרסול מבנה כף הרגל עצמות כף הרגל מדרסים ל מחלת פיירברג פיזיותרפיה ל מחלת פיירברג עצמות כף הרגל הקידמית כאבים ב כף הרגל בעיית מבנה כף הרגל כף הרגל בריצה שיקום כף הרגל מבנה כף הרגל המרכזית מבנה כף הרגל האחורית עצמות כף הרגל המרכזית מבנה כף הרגל עצמות כף הרגל עצמות כף הרגל האחורית מבנה כף הרגל הקידמית כף הרגל כף הרגל והקרסול מבנה כף הרגל עצמות כף הרגל מדרסים ל מחלת פיירברג פיזיותרפיה ל מחלת פיירברג עצמות כף הרגל הקידמית כאבים ב כף הרגל בעיית מבנה כף הרגל כף הרגל בריצה שיקום כף הרגל מבנה כף הרגל המרכזית מבנה כף הרגל האחורית עצמות כף הרגל המרכזית מבנה כף הרגל בעיות ב מבנה כף הרגל ששברים ב עצמות כף הרגל מבנה כף הרגל הלקוי מבנה כף הרגל הבריא עצמות כף הרגל האנושית מבנה כף הרגל הבריאה







^^^ לראש הדף ^^^


מילות קישור: כף הרגל, מחלת פיירברג, כאבים בכף הרגל, כאב כף רגל, כף הרגל כאבים, דלקת בכף הרגל, טיפול בכף הרגל, פורום כף הרגל, אורטופדיה,אורטופד מדרסים, מדרסים ביומכניים, מדרסים כף רגל מבנה כף הרגל כאבים בכף הרגל דלקת בכף הרגל מחלת פיירברג הרגל מדרסים ביומכניים טיפול בכף הרגל כף הרגל, כף רגל