אחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של
מדרסים.
בוגר
תואר ראשון
b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים. מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים. כתובת מייל לשאלות והארות nati.shtain@gmail.com כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת טלפון: 035169361 \ 0528306095 אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש: : |
כאב כרוני - אפידימיולגיה
כאב כרוני הינה תופעה שכיחה שמוערך כי כ 20-40 אחוז מהאוכלוסיה סובלים ממנה, פגיעה זו מביאה לירידה באיכות החיים של המטופל, בהשפעה רחבה על אספקטים גופניים ונפשיים של המטופל ומביאה לפגיעה כלכלית ומצב נפשי ירוד.
הכאב הוגדר בשנת 1986 כ: " חוויה תחושתית ורגשית סובייקטיבית לא נעימה, המקושרת לפגיעה פיזית ברקמה או נתפסת ככזו על ידי הסובל", מאז הוצעו הגדרות נוספות לכאב אך בכולם ניתן הדגש - 1. תחושה סובייקטיבית 2. תחושה לא נעימה הממקושרת לפגיעה ברקמות 3. הדגש כי לא בכל מקרה של כאבים יש פגיעה ברקמות הקצה.
הכאב הכרוני הוגדר מספר פעמים בחלק מההגדרות תחמו אותו כלפחות 6 שבועות כאבים ובחלק מההגדרות הכאב הכרוני הוגדר ככאב של 6 חודשים לפחות. מקורו של הכאב הכרוני לרוב נובע מצבי שחיקה כגון אוסטאואארטריטיס של האגן, הגב או הירך, כאבי ראש על רקעים שונים, כאבים בכפות הרגליים בשל חלוקת עומסים לקויה( ראה פתרוון עעל ידי מדרסים) , כאבים בכפות הידיים על רקע שחיקתי, כאבי גב על רקע דיסקוני וכדומה.
במקרים רבים לאחר פציעה אנו עדים לא רציונאליים שנמשכים פרקי זמן ארוכים מאוד לאחר הפציעה, כדוגמא ניתן לקחת מצבים שכיחים מאוד כאשר כאבים נמשכים לפרקיי זמן ארוכים מעבר לזמני ריפוי סבירים לאחר נקע בקרסול, הסברים נהוגים למקרים מסוג זה מתייחסים:
1. לבעיה בקרסול הקשורה לחוסר יציבות סטטי ודינאמי של הקרסול.  
2. למערכת העצבים המרכזית והפריפרית שאינה מפרשת את האותות העיצביים כראוי.
אחד הקשיים הרבים במחקר האפידימיולוגי בהתחקות אחר הכאב הכרוני היא העובדה כי כאב כרוני הינו סובייקטיבי באופיו וקשור מאוד לרגש ולמעשה אינו ניתן למדידיה כלל ומכאן שאופי הביטוי לגבי כאב עשוי להשתנות בין אדם לאדם, בין זכר ונקבה ובין תרבויות שונות.
מחקרים המנסים להתחקות אחר שכיחות הכאב הכרוני מצאו פערי אחוזים גדולים בין מדינה ומדינה, פערים אלו כנראה קשורים לצורת דגימת הנתונים ולפערי ההענות של המשיבים, באירופה מערבית נעשו מספר ניסיונות להעריך את אחוז הסובלים מכאב כרוני, בפינלנד נמצא שכיחות של כ35%, בדנמרק 16% בקרב גברים ו21% בקרב נשים, ב ספרד נמצא 23.4% באוסטרליה נמצא בכ 17% מאוכלוסיית הגברים ו20% מאוכלוסיית הנשים.
מדדים שונים לכאב הכרוני !
מיקום שכיח לכאבים כרוניים: כאבי גב כ 51%, כאבי ראש 42%, כאבי רגליים כ 37%.
מין: נשים נטו לסבול מכאב כרוני יותר מגברים.
גיל : מחקרים שונים מצאו כי לא קיים קשר בין הכאב הכרוני והגיל ואף כי קיים קשר הפוך בין המדדים, מאידך מחקרים נוספים הראו כי כ25-50% מהאוכלוסיה הקשישה סובלים מכאבים כרונים על רקע שחיקתי, גידולים וכדומה.
השכלה- במחקרים שונים נמצא מתאם בין השכלה נמוכה וכאבים כרוניים.