|מבוא למדרסים|

מדרסים - מבוא


מדרסים, דבר העורך: פרק זה מוקדש לנושא המדרסים על שלל מרכיביו, תוך העמקה בתפקידהם של המדרסים. בפרק זה ננסה לתת לקורא כלים לבחירת זוג המדרסים המתאים עבורו,  ננסה  לתת עזרה בבחירת איש המקצוע הנכון , מידע עדכני מהם מחירי המדרסים המומלצים, כיצד להזהר ולהמנע מרמאויות בשוק המדרסים, כיצד להעריך את טיב המדרס שרכשנו והאם המדס אכן מתאים עבורנו!! .
שימו לב כי ענף המדרסים הינו ענף פרוץ ולא מבוקר, ענף שתחת חזות רפואית מסתיר תחתיו עולם שלם של שרלטנות וחוסר הגינות, הפרק אומנם ארוך אך הייתי ממליץ לכל לקוח פוטנציאלי לקרא את הפרק בשקידה בכדי להמנע מטעויות ייקרות הן בפן הכלכלי והן בפן הבריאותי.

בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.

 נתי
אחראי על איסוף החומר והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :


חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095



מדרסים בנעל אורטופדית

מדרסים - מבוא


ענף המדרסים הינו ענף וותיק שחדר לישראל  ( הסטוריה של ענף המדרסים) והחל מתרחב בקצב הולך וגובר  עד ימנו אנו.

ענף המדרסים כיום הינו ענף תחרותי המגלגל מאות מיליוני שקלים בשנה בישראל, אם זאת ענף המדרסים הינו ענף פרוץ שאינו מבוקר או מפוקח על ידי משרדי הממשלה השונים, (משרד התמ"ת או משרד הבריאות ) ולכן באופן די מפתיע העוסקים במקצוע אינם נדרשים לידע כל שהוא או למבחן הסמכה.

ועדיין  כאשר אנו נכנסים למכון הארוטופדיה  וניגש אלינו איש מכירות לבוש בחלוק לבן ובעל אוצר מילים רפואיות מוגבל, נוהג הציבור ליחס למוכר בחנות המדרסים ידע רפואי או הבנה בבעיות כף הרגל, הברכיים או הגב מהם הוא סובל. בשנת 2007 בדק מבקר המדינה את ענף המדרסים וביקר באופן חמור את התנהלות תחום המדרסים, כאשר הוא מעלה טענות כנגד התנהלות קופות החולים, משרד הבריאות  וכמובן  מכוני האורטופדיה.

מבין מאות חנויות האורטופדיה ויצרני מדרסים להערכתנו קיימים יצרני מדרסים בודדים המציגים רמת ידע סבירה בנושא רפואת כף רגל, פתולוגיות כף רגל והתאמת מדרסים, המציגים גישה רפואית עיניינית לפתרון בעייתו של הלקוח ולא גישה מסחרית שכל העומד מאחוריה הוא הניסיון להרוויח את הסכום המירבי אותו ניתן להפיק מהעסקה עם הלקוח. מאחר ובמרבית מכוני האורטופדיה לא קיימת תצוגת מוצרים ואיתה מחירון מסודר לעלות המדרסים יבחר המוכר בחנות מוצר ותג מחיר בהתאם לפרצופו של הקונה, ללא קשר למצבו הרפואי של הלקוח, האם מדרסים עשויים בכלל להוות פתרון לבעיתו של הלקוח ואילו מדרסים עשויים להוות פתרון טוב עבורו.

חוסר ידע מקצועי זה בתחום הרפואה האורטופדית אינו מפריע לאיש מן העוסקים בדבר לדרוש  לעיתים סכומים מוגזמים של 2000-3000 שקלים  ( מחירון מומלץ למדרסים 2007  )לזוג מדרסים.
בחנויות מדרסים  רבות  תמצאו מוכר בעל ביטחון ויכולת שכנוע שיאבחן את רגלכם כמעט ללא שום בדיקה אורטופדית ראויה ולאחר  מבט חטוף ברגלכם יודיע לכם בקול נחרץ  כי אתם זקוקים למדרסי קרבון בסכום של למעלה מ 2000 שקלים, יעטוף  החלטה זו בהסברים אותם שינן לאורך שנות עבודה ומכירה רבות , ישכנע אתכם כי אומנם הפתרון המוצע יקר אך זהו הפתרון האידאלי היחיד עבורכם.

מדרסים בנעל אורטופדית
אזהרה שחיטות: תופעה ההופכת שכיחה יותר ויותר בקהילה האורטופדית, היא כי רופאים נוהגים להמליץ ללקוחות לבצע בחנויות "מסויימות" את המדרסים מתוך טענה שהמקום מקצועי מאוד אך גם קצת יקר, כשלמעשה הרופאים מעולם לא ביקרו ראו או העריכו את מקצוענותו של בעל המקום, מאידך אותם רופאים בהחלט עשויים להיות בקשרי מסחר עם אותו גורם.

אזהרה רמאות: בחנויות  אורטופדיה רבות נהוג לקחת מידות למדרסים  ( בדרך כלל בקופסאת פוליריטן) ולאחר צאת הקונה את החנות לזרוק את המידות לפח ולהזמין עבור הלקוח  מדרסים חצי מוכנים. תופעה זו נפוצה בעיקר בקרב המדרסים הזולים יותר בשוק הנמכרים בסכומים נמוכים מ400-500 שקלים, דוגמאת המדרסים הבסיסים הנפוצים בקופות החולים, להערכתנו כ  80% מהמדרסים המוזלים הם מדרסים מזוייפים.
המלצתנו:
בחנו היטב ובצעו סקר שוק לפני שאתם מחליטים לקנות מדרסים, ההבדלים ב מחירי המדרסים עשויים להיות גבוהים ועוד יותר מכך ההבדלים בין אנשי המקצוע השונים עשויים להיות עצומים. וודאו כי בעל המקצוע אליו אתם פונים הוא אכן איש הגון ומקצועי, וודאו כי הוא אכן בודק את כף רגלכם כראוי ( בדיקה כזו עשויה לערוך 20-40 דקות), בודק את האיבר הכאוב ( גב, ברך, ירך..), בידקו כיצד הוא נוטל מידה עבור המדרסים ( רצוי ללא נשיאת משקל בחבישת גבס או כפפה פולימרית), ובקשו לראות את תבנית הגבס בסיום התהליך. .

מדרסים, סיכום: בצעו סקר קצר ומיצאו איש מקצוע מקצועי, אמין, נגיש ובעל ידע וגישה רפואית. קניית מדרס אינה קניית פריט אופנה אלה פריט העשוי  ללוות אתכם שנים רבות ולתרום רבות לבריאותכם !!!



 מי זקוק למדרסים

 מי זקוק למדרסים בהתאמה אישית??


בסקירה של מאמרים רבים בנושא המדרסים ניתן להבחין בקלות כי קיימים חילוקי דעות רבים בין החוקרים השונים האורתופדים והפדיאטרים על הצורך במדרסים, מי צריך מדרסים, אילו מדרסים יעילם יותר, מאיזה גיל להתחיל עם מדרסים ועד כמה המדרסים מועילים.
בפרק זה נסכם עבורכם את המכנה המשותף הרחב כפי שעולה ממחקרים אלו, אותו מכנה משותף עליו יסכימו מרבית החוקרים ואנשי הרפואה העוסקים בתחום המדרסים.
תחילה עלינו להבין מהם שלושת התפקידים העיקריים של מדרסים האורטופדים / מדרסים ביומכאניים או מדרסים פונקציונאטלים (שמות נירדפים )?
  1. מטרתם של מדרסים היא לתקן ולשפר את חלוקת הלחצים בכף הרגל הדפורמטיבית ( בעלת דפורמציה, שאינה תקינה), ובכך לבצע חלוקת עומסים פנימית אחידה יותר של מדרך כף הרגל ולאזן ו"לנרמאל" את הלחצים הפלנטרים הפועלים על כף הרגל במהלך העמידה וההליכה.
  2. המדרסים יתקנו את העומסים וזוויות הפרקים בגפה התחתונה כולה, ובגוף בכלל, בזמן נשיאת משקל, הן על ידי הטיית הקלקנאוס, הן על ידי מיקום כף הרגל בזווית פלנטר או דורסי פלקסורית, והן על ידי שינוי גובה כף הרגל ( עובי המדרסים).
  3. המדרסים יטפלו ספציפית בפתולוגיות שהתפתחו בכף הרגל על ידי הורדת לחצים פלנטרים מקומיים ועל ידי הוספת לחצים פלנטרים באתרים פרוקסימאליים או דיסטאליים יותר.
אז מי באמת זקוק למדרסים:
  1. קבוצה ראשונה שעשויה להרוויח ממדרסים היא אותה קבוצה הסובלת מכאבים, הכאבים עשויים להיות כאבים בכף הרגל בברך בגב או באתרים אחרים, ובתנאי שהצלחנו לקשר את בעייתם למנח לקוי של כפות הרגליים, מנח שניתן יהיה לתקנו על ידי מדרסים ביומכאניים.
  2. קבוצה שניה של פצייאנטים הזקוקים למדרסים הם אותם פציינטים שאינם סובלים מכאבים אך כפות רגליהם דפורמטיביות מאוד, ובעלות פוטנציאל גבוה להזיק בעתיד, לדוגמא פלאטפוט חמור או הלואו-פוט חמור. לא כל דפורמצייה קלה בכף הרגל דורשת תיקון ואין שום הוכחה מחקרית כי שימוש במדרסים עשוי להועיל לפלטפוס קל ולא סימפטומטי, כנ"ל לגבי התופעה ההפוכה הולואו פוט ברמה קלה.
  3. הקבוצה השלישית הזקוקה למדרסים היא אותה קבוצה בא נמצא הבדל משמעותי ברמת הדפורמציה בין כפות הרגליים, חוסר שיוויון זה יוביל בהמשך לחוסר איזון, לתנועות קומפנסטוריות באיברים פרוקסימאליים יותר ולהוביל לכאבי גב,אגן,ירך או ברך.
מטופלים נוספים שיכולים להסתייע במדרסים הם ספורטאים, אצנים, שחקני כדור ( כדורגלנים, כדורסלנים ..), חיילים ומטופלים שעיקר עבודתם מבוצעת בעמידה, כולם חשופים לעומסים קיצוניים על כף הרגל, ומדרסים בהחלט עשויים לפזר עומסים אלו בצורה טובה יותר.



מילות קישור: מדרסים, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס