נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

 

העומסים על כף הרגל בזמן ריצה


 אצן ממוצע המתאמן באופן חובבני למרתון גומע מרחקי אימון של למעלה מ 50 קילומטרים שבועיים מתאמנים רבים יוצאים להליכות ערב של 4-8 קילומטרים, המסתכמות גם כן בהליכה בת כ 25-40 קילומטרים שבועיים. מרחקים  אלו  מסתכמים באלפי קילומטרים בשנה.
אצן מבצע בממוצע כ 300-500 צעדים כפולים, במהלך קילומטר אחד של ריצה. בכל אחד מהצעדים הללו בזמן הנחיתה מהצעד, העומס המוטל על הקרסול והגוף מוערך בפי 2-3 ממשקל הגוף.  לעומס זה מצטרפת וויברציה הנוצרת כתוצאה מנחיתה על המשטח הקשיח. העומס המצטבר הנוצר על הקרסול, במהלך קילומטר אחד של ריצה הוא של עשרות טונות.אצנים רבים במרתון
בקרב הלכנים העומסים נמוכים יותר ויורדים עד לכ 50% מהעומס המוטל על האצן.
לעומסים אלו עשויות להיות השלכות הרסניות, כאשר אנו דנים בנושא פציעות הספורט.

בכדי למנוע פציעות אלו יש לשים לב למספר דגשים:
1. תוכנית אימון בעלת סולם מאמצים איטי ומבוקר.
2. מנוחה\ תזונה הם הדלק האמיתי להתפתחות הספורטיבית וקיימת חשיבות גדולה להקפיד עליהם כחלק מתוכנית האימון.
3. משקל גוף- יש להתאים את משקל הגוף לדרישות הספורטיביות, נכון שבמקרים רבים אנו רצים כדי לרדת במשקל אך  קיימת חשיבות  לשמירה על תזונה דיאטטית במצבים של עודף משקל ( לרובנו יש עודפים) ולעיתים רצוי להסתפק בהליכות עד הגעה למשקל המאפשר ריצה ללא פציעות ספורטיביות.
4. גיוון גיוון גיוון.. חשוב שתוכנית האימון תהיה מגוונת החל משילוב אימוני כח, אימונים אירובים של מקצועות אחרים כמו שחיה, אופניים , אליטפטי.. ועד גיוון פנימי בתוך תוכנית הריצה: שינויי משטחי אימון ( ריצת חול, דיונות, דשה..), צורת ריצה ( ריצת כפות, ריצה יחפה..) ועד אימון פרטלק, אימון אינטרוולים וכו.
5. הקפדה על חימום ומתיחות לפני ואחרי אימון.
6. התאמת הנעלה ומדרסים בהתאם לצרכים..
7. הקשבה לגוף למצוקותיו ולצרכיו, הבנת הרצון והצורך הנפשי מול היכולות הגופניות.