נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

מדרסים לקשת גבוה (הולואו-פוט, פס-קבוס)


כף הרגל בעלת הקשת העמוקה מופיעה לרוב כדפורמציה מולדת ( במקרים רבים נמצא קשר תורשתי, משפחתי ), אך עשויה להיות בעלת רקע נוירולוגי או על רקע חוסר איזון שרירי .
שכיחותה בקרב האוכלוסיה הבוגרת כ 8-15 אחוז, ובמספר מחקרים שהתחקו אחר השפעות הדפורמציה, עלה כי כ 60 אחוז מנושאי דפורמציה זו, עשויים לסבול מכאבים בכפות הרגליים במהלך חייהם.
הרגל בעלת הקשת העמוקה מאופיינת בנוקשות וחוסר בלימת זעזועים, ומהווה כנראה גורם מכריע בהופעת מכאובים ודלקות בכף הרגל, בגפה התחתונה כולה ובכלל.
פתולוגיות שכיחות לבעלי קשת עמוקה: נקע בקרסול,דלקת של הפסיה הפלנטרית, רגישות לאורך האיליו טיביאל בנד, כאבי גב תחתון, כאב ושברי מאמץ לאורך השורה החמישית וכאב לאורך ראשי המטטרסוסים בעיקר 2-3-4.

 


עקרונות בתכנון המדרסים להולאו פוט:

1. המדרסים ימנעו היפר סופינציה ברגל האחורית והקניית יציבות לטראלית. הרגל בעלת הקשת הגבוה בדרך כלל מלווה בהיפר סופינציה בפרק הסב-טלארי ובכוחות גזירה לטראלית היוצרים עומסים בלתי מאוזנים וחוסר יציבות לטראלי.
2. המדרסים ימנעו היפר פרונציה בשלבים הסופיים של שלב הדריכה. במקרים רבים בהם כף הרגל בעלת קשת גבוה קיים מנח היפר סופינטורי גם בפרק המיד-טרסאלי, מנח זה מביא את הרגל האחורית למנח היפר פרונטורי בסוף שלב הדריכה.
3. אחד מגורמי הכאב השכיחים ביותר בכף רגל בעלת קשת גבוה הוא כאב לאורך ראשי המטטרסוסים, בשל הקשת המוגברת וזווית החדות של עצמות המטטרסוסים, משטח המגע בקרקע קטן ורוב העומס נופל על ראשי המטטרסוסים, הטיה סופינטורית של כף הרגל גורמת לעומסים המוגברים לנדוד מהבוהן הגדולה לעבר ראשי עצמות המטטרסוס השני והשלישי, יוצרות כאב מקומי ורגישות. מדרסים צמודים שיתמכו בקשת לכל אורכה יקצרו את זמן המגע ויורידו חלק ניכר מהעומסים ע"ג ראשי המטטרסוסים, בניית מטטרסאל בר + מטטרסל פד עשויים להוריד עומסים מאיזור זה.

כללים בבניית המדרסים:
1. הבחירה הנפוצה לכף רגל בעלת קשת גבוה נטתה לרוב למדרסים רכים בעלי יכולת בלימת זעזועים טובה.
2. מדרסים בעלי הגבהה של העקב בין 3-5 מ"מ, יביאו את הרגל למנח מעט פלנטר פלקסורי, מנח שעשוי לפתור קיצור בטווח הדורסי פלקשון השכיח בקרב בעלי קשת גבוה בכף הרגל.
3. מדרסים בעלי בית עקב עמוק, ישפר את יציבות העקב וימנע חוסר יציבות לטראלי.
4. מדרסים מעובים מעט בפן הלטראלי אחורי, ישפרו את היציבות הלטראלית וימנעו היפר סופינציה, או קביעת טריז אחורי שיסיט את העקב למנח פרונטורי יותר.
5. מדרסים בעלי קשת אורכית צמודה ורחבה אשר תגדיל את שטח המגע במשטח הדריכה, דבר שיפחית את העומס מראשי המטטרסוסים, במידה ולא קיימים כאבים בכף הרגל יש לשקול את מידת התמיכה אותה אנו נותנים מאחר והוספת תמיכה עשויה לפגוע בבלימת הזעזועים אותה מספקת הקשת האורכית.
6. מדרסים בעלי טריז לטראלי בקידמת כף הרגל בכדי לדחוף את הרגל הקדמית למנח פרונטורי .