נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

 סיפורי ביקורת על ענף המדרסים !!

שלושה סיפורים תמציתים שעשויים לשפוך אור על בעיות בחנויות המדרסים השונות:
סיפור 1:  א הינו לוחם וקצין מילואים מהולל ביחידת עילית, לפני כ 7 שנים בזמן שרותו הפעיל ביחידה החל א לסבול מכאבי ברכיים, במהלך השרות המליץ לו רופא היחידה להתאים מדרסים במסגרת הצבא, לא ארחיב את היריעה לגבי המדרסים הנעשים במסגרת הצבא, רק אומר שגאווה גדולה הם ממש לא, א המשיך את השירות מצוייד במדרסים וכמובן מצוייד גם בכאבי ברכיים.
לאחר תום השירות עשה א מדרסים באופן פרטי במספר מקומות איכותיים כשלדבריו המדרסים האחרונים שנעשו בתל אביב במקום מאוד נחשב ומקצועי במחיר  של למעלה  מ2500 שקלים היו הטובים ביותר. א שאינו בחור טיפש גם הוסיף ואמר שיתכן והמחיר הגבוה הוא זה שפסיכולוגית השפיעה עליו לחשוב שהמדרסים הללו טובים יותר, ועדין הוא חש די טוב עם המדרסים.
לשאלותי הוא ענה שהוא עדיין חש ביום יום מעט כאבים בברכיים אך מאז הצבא הוא נמנע מלרוץ מאחר ואחרי ריצה הכאבים מתגברים מאוד.
רציתי מאוד לעזור ל-א שהגיע אלי בכלל לטיפול פיזיותרפי בנושא גפה עליונה מאחר ו-א הוא אח של חבר קרוב.
בדקתי את הרגליים של א שוב ושוב, המסקנה התאורתית היתה כי מדרסים כמו אלו שאצלו בשימוש ( מדרסים קשיחים) אינם עשויים להועיל לו ואפילו עשויים להזיק לו, כמו כן  באופן תאורתי לא מצאתי שום צורך של א במדרסים בכלל.
הערה: לעיתים רבות התאוריות מתנגשות בחומת המציאות ולכן כל מסקנה תיאורתית יש לקחת בספקנות מסויימת, כמו גם היכולות שלנו כבודקים מוגבלות מאוד ואנו בהחלט עשויים לטעות.
הודעתי ל-א את מסקנותי והחלטנו לבצע ניסוי קטן בכדי לאמת את התאוריה עם המציאות (של א שלדבריו המדרסים היוקרתיים מועילים לו ואף ייותר מהמדרסים הקודמים).
א התבקש ללכת ללא מדרסים כשבוע ואז לחזור למדרסים לשבוע וחוזר חלילה.
לאחר כחודש קיבלתי מסרון תודה מ-א שהפסיקללכת עם המדרסים, הוא עדיין לא רץ אך גילה שבלי מדרסים הוא חש הרבה יותר טוב !!!

סיפור 2-  ג זקן נחמד ופעיל הגיע אלי ממכון הפיזיותרפיה של מכבי בו עבדתי, ג סובל משחיקת סחוסים בבירכיים והגיע לסדרת טיפולי פיזיותרפיה במסגרת קופת החולים, לאחר שהטיפול נכשל הפנה אותו הפיזיותרפיסט אלי לבדיקה וחידוש מדרסים. המקרה של ג היה מאוד דומה לסיפור הקודם כפות הרגליים של ג לא היו זקוקים למדרסים  ובטח שלא למדרסים ביומכאניים קשיחים. עשינו עם ג את אותו ניסוי, ו-ג התקשר אלי לאחר כחודש להודות לי הסתבר שבכל פעם שהלך תקופה ללא המדרסים כאבי הברכיים נעלמו לו, ולכן כפי שהמלצתי לו ג פסק מללכת עם מדרסים.

סיפור 3-  ב איש פעיל כבן 60 הגיע אלי לטיפולי פיזיותרפיה בשל דורבן שהופיע בכף הרגל, ב הגיע כבר עם מדרסים שעשה במיטב כספו  (1200 שח) כ6 שבועות לפני שהגיע לטיפול, המדרסים לא הועילו כלל, הסברתי ל-ב שסוג המדרסים הקשיח אינו סוג המדרסים האידיאלי לפתרון בעיית הדורבן ובכל מקרה מדרסים לבעיית הדורבן הם תהליך במהלכו יש לשפר, להתאים ולתקן את המדרסים עד מיצוי היכולות של המדרסים ורק אז נוכל לדעת האם המדרסים יעילים לפתרון הדורבן. ציידתי את ב במכתב למדרסן וב חזר אלי לאחר שבוע עם מדרסים מתוקנים, איש המדרסים טען שלדעתו לא צריך לתקן את המדרסים,המכתב הוא טעות אך בכל זאת יבצע את שכתוב במכתב. המדרסים התבררו כמעט פחות נוחים אך כשבדקתי את המדרסים גיליתי שאיש המדרסים כלל לא התייחס למכתב ולפי סוג התיקון אותו עשה  ( בדיוק הפוך ממה שהיה צריך לעשות)נוצר אצלי הרושם שאין לו מושג בהבנת בעיית הדורבן בהנת הביומכאניקה של כף הרגל או בהבנה של מסמך הוראות רפואי פשוט. הודעתי ל-ב שלצערי לא אוכל לעזור לו ועליו לשבור את הראש עם איש המדרסים אליו ניגש.