נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

מדרסים-מי זקוק למדרסים                                                            

מדרסים, מי באמת זקוק למדרסים ?האם כולנו זקוקים למדרסים? בחנויות מדרסים רבות התשובה תהיה שכן כולנו זקוקים למדרסים אך בסקירה  מעט רצינית יותר של מחקרים בנושא עולה תשובה מעט שונה.

בסקירה של מאמרים רפואיים רבים ופורומים של מומחי כף רגל עולמיים בנושא  המדרסים עולה התמונה כי קיימים חילוקי דעות רבים בין החוקרים השונים האורתופדים והפדיאטרים על הצורך במדרסים, מי צריך מדרסים, אילו מדרסים יעילים יותר, מאיזה גיל יש להתחיל ולהשתמש במדרסים ועד כמה המדרסים מועילים לפתרון הבעיות השונות. בפרק זה נסכם עבורכם את המכנה המשותף הרחב כפי שעולה ממחקרים אלו, אותו מכנה משותף עליו יסכימו מרבית החוקרים ואנשי הרפואה העוסקים בתחום המדרסים.
אך לפני שנתחיל לברר מי זקוק למדרסים, תחילה עלינו להבין מהם שלושת התפקידים העיקריים של מדרסים ?


 שימו לב כי ענף המדרסים הינו ענף פרוץ ולא מבוקר, זהו ענף המהווה ענף מסחרי וככזה מפרנס לא מעט משפחות ממסחר, איש המדרסים עטוף בחלוק לבן עשוי להטעות ולתת לנו לחשוב כי האינטרס שלנו  הוא זה שעומד לנגד עיניו אך למעשה לרוב מדובר במוכרן שהבנתו האורטופדית מוגבלת מאוד, וכמו כל מוכר שתפגשו בחנות למוצרי חשמל גם כאן למוכר יש מדים משכנעים ( במקרה שלנו חלוק לבן), ג'רגון מקצועי ומשפטי מפתח העשויים לסייע במכירה, כמו המוכר בחנות למוצרי חשמל גם כאן המוכר עשוי לקבל בונוס על מכירות מוצלחות ( אלה שבמקרה זה לא יהיה מדובר בפלזמה רחבה אלה במדרסי קרבון) והחיים והניסיון מלמדים אותו אט אט כיצד לכבוש את ליבנו.

המקרה השלישי מתאר את הקושי שבהתאמת מדרסים לאדם שכפות הרגליים שלו רגישות מאוד : :  י' בחור כבן 45, עובד כמוסכניק 10 שעות ביום, נעול לרוב  בנעלי עבודה ושוקל משקל ייתר. בבדיקה כף רגלו של י' נמצאה רגישות לאורך הפסיה הפלנטרית, לאורך הקשת .
הותאמו למטופל מדרסים במידת גבס בעלי רכות ובלימת זעזועים ובעלי תמיכה בינונית לאורך הקשת.
המטופל על אף שהמדרסים היו אקומדטיבים לא הצליח להסתגל לתמיכה בקשת והגיע להתאמה מחדש לאחר התאמה מחדש חש נוח יותר עם המדרסים אך עדיין סבל מהכאבים איתם הגיע, כל הוספת תמיכה או שינוי שנעשה על כף הרגל לאורך הפגישות שלנו יצר תחושת כאב וחוסר נוחות חדשים, מאידך מדרסים עם תמיכה מועטה לא הצליחו להוריד את העומס מהפסיה הפלנטרית ולא פטרו את הלקוח מהכאבים.
י' בעייני מהווה לקוח שהפתרון היחיד לכף רגלו הוא כנראה מדרסים, מאידך הרגחשות הגבוה של כף רגלו אינה מאפשרת שום תמיכה או הורדת עומסים מכף הרגל כך שהפתרון היחיד שניתן לספק ל י' הינו פתרון חלקי בלבד

  נתי