נתיאחראי על איסוף החומר והעריכה: שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים. בוגר תואר ראשון  b.a.p.t באוניברסיטת תל אביב, בוגר תואר שני  בפיזיותרפיה m.a.p.t מאוניברסיטת באר שבע, בעל תואר מאמן מוסמך של ווינגייט, ובוגר קורס מדרסים והנעלה רפואית של מכללת שיאים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדי  מכון בוטיק למדרסים המתמחה במתן פתרונות לבעיות כף רגל  בעלי תקן איכות גבוה מכל הסוגים.
כתובת מייל לשאלות והארות   nati.shtain@gmail.com             כתובת הקליניקה: חולון, יהושוע רבינוביץ 58, מרכז דר-גת          טלפון: 035169361 \ 0528306095  
אנה פרגנו לקידום האתר על ידי לחיצה על מקש:      :
למייל מהיר:    מעטפה       לדף גוגל:    מעטפה       לדף פייסבוק:    מעטפה

מדרסים-מי זקוק למדרסים                                                            

מדרסים, מי באמת זקוק למדרסים ?האם כולנו זקוקים למדרסים? בחנויות מדרסים רבות התשובה תהיה שכן כולנו זקוקים למדרסים אך בסקירה  מעט רצינית יותר של מחקרים בנושא עולה תשובה מעט שונה.

בסקירה של מאמרים רפואיים רבים ופורומים של מומחי כף רגל עולמיים בנושא המדרסים עולה התמונה כי קיימים חילוקי דעות רבים בין החוקרים השונים האורתופדים והפדיאטרים על הצורך במדרסים, מי צריך מדרסים, אילו מדרסים יעילים יותר, מאיזה גיל יש להתחיל ולהשתמש במדרסים ועד כמה המדרסים מועילים לפתרון הבעיות השונות. בפרק זה נסכם עבורכם את המכנה המשותף הרחב כפי שעולה ממחקרים אלו, אותו מכנה משותף עליו יסכימו מרבית החוקרים ואנשי הרפואה העוסקים בתחום המדרסים.
אך לפני שנתחיל לברר מי זקוק למדרסים, תחילה עלינו להבין מהם שלושת התפקידים העיקריים של מדרסים ?


 שימו לב כי ענף המדרסים הינו ענף פרוץ ולא מבוקר, זהו ענף המהווה ענף מסחרי וככזה מפרנס לא מעט משפחות ממסחר, איש המדרסים עטוף בחלוק לבן עשוי להטעות ולתת לנו לחשוב כי האינטרס שלנו  הוא זה שעומד לנגד עיניו אך למעשה לרוב מדובר במוכרן שהבנתו האורטופדית מוגבלת מאוד, וכמו כל מוכר שתפגשו בחנות למוצרי חשמל גם כאן למוכר יש מדים משכנעים ( במקרה שלנו חלוק לבן), ג'רגון מקצועי ומשפטי מפתח העשויים לסייע במכירה, כמו המוכר בחנות למוצרי חשמל גם כאן המוכר עשוי לקבל בונוס על מכירות מוצלחות ( אלה שבמקרה זה לא יהיה מדובר בפלזמה רחבה אלה במדרסי קרבון) והחיים והניסיון מלמדים אותו אט אט כיצד לכבוש את ליבנו.

המקרה שני הוא בעצם סיפור על חוסר מקצועיות, איש מקצוע וותיק שפשוט אינו יודע את הבדיקות הנדרשות ואינו מבין את ההשלכות של חוסר הידע הזה: :  ד אישה מטופחת בת 67 הגיע אלי לבצע מדרסים להגבהה של רגל ימין,  כבר בטלפון דבריה נשמעו תמוהים כשטענה כי לאחרונה רגל ימין התקצרה לה בכ 2-3 סנטימטרים דבר שהביא לעקמת בגב, להתעקמות של כל הגוף, ולכאבים נוראים בגב התחתון וברגליים.
טענה שכזו נשמעת מוזרה שכן כל איש מקצוע העוסק באורטופדיה מיד יבין  כי ללא טראומה משמעותית או ניתוח לא יתכן כי רגל תתקצר ב2-3 ס"מ סתם כך באמצע החיים.
כש-  ד הגיע לבדיקה ניתן היה להבין מדוע חשדה כי רגלה התקצרה, אגן שמאל אצלה נמצא בולט כלפי מעלה וגורם לגב להתעקם  בצורת s חדה. ערכתי לה לא מעט בדיקות לאיתור הבדלים באורך הרגליים אך לא מצאתי כל הבדל באורך הרגליים, כאן המקום גם לציין כי למעט בדיקות הדמיה קיים קושי רב להעריך אורך גפיים, והבדיקות למדידת אורך רגליים לרוב נוטות לחוסר אמינות.
מאחר ולא מצאתי הבדל באורך הרגליים התחלתי לתחקר את הגברת, מי הרופא שאיתר הבדל באורך רגליים ובאיזו בדיקת הדמיה הדבר נעשה?
כשגברת ד החלה לספר את סיפורה האסימונים החלו לרדת.
ד שחשה כי גבה התעקם וחשדה כי קיים הבדל באורך רגליה ניגשה לחנות האורטופדיה בקרבת ביתה, חנות האורטופדיה נמצאת במקום 25 שנה ונחשבת כחנות וותיקה וטובה. בעל החנות העמיד את ד כאשר רגל ימין שלה מונחת על גבי ספר בעובי 2 ס"מ לאחר מספר ניסיונות עם ספרים שונים החליט וויזואלית  כי גבה התיישר אמר לה כי רגלה התקצרה ב2 ס"מ וופתרון היחיד לבעיה מורכבת כל כך הוא להכין נעליים אורטופדיות מיוחדות בשווי 2,200 שקלים, אני לא יודע עם החלטתו של בעל החנות נבעה מבצע כסף או מחוסר מקצועיות, למזלה גברת ד שלא רצתה נעל אורטופדית מכוערת ומוגבההת וויתרה על הצעתו ופנתה לנסות פתרונות אחרים ווכךהגיע אלי.
הפנתי את גברת ד לאורטופד לבצע צילומי גב תחתון ואכן כאשר חזרה אלי חשדי אושש, גברת ד הסובלת מאוסטאופרוזיס קשה סבלה מקריסה של מספר חוליות בגב התחתון דבר שהביא להתעקמות הגב התחתון, משיכת האגן ויצירת תחושה שקיים הבדל באורך הרגליים. במקרה שכזה ביצוע הגבהה של הרגל ה"קצרה" עשוי לגרור עומסי ייתר והחרפה של כאבי הגב התחתון עד כדי נזק  והמשך קריסה של חוליות הגב התחתון.

  נתי