מדרסים לפלטפוס


מדרסים לפלטפוס: מבנה כף רגל הנוטה לפלטפוס הינו דבר שכיח, לקוחות בעלי פלטפוס מוגבר בכף הרגל או  לקוחות הסובלים מכאבים בעקבות פלטפוס בכף הרגל ממליצה הרפואה היום כקו ראשון לפתרון הבעיה מדרסים לפלטפוס בעלי יכולת תיקו.
מדרסים לפלטפוס עשויים להיות רכים או עשויים להיות קשיחים, מדרסים לפלטפוס עשויים להיות מרובי שכבות, צבעוניים ואופנתיים או מדרסים תלת שכבתיים משעממים, לא משנה איזה מדרסים בחרתה ישנם מספר כללים שהמדרסים צריכים לעמוד בהם.
בפרק זה נדון כיצד בוחרים מדרסים לפלטפוס.

בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.

 נתי
אחראי על איסוף החומר והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :


חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095


 מי זקוק למדרסים

מדרסים לפלטפוס- ( כף רגל בעלת קשת שטוחה)


הקשת האורכית בכף הרגל, מתפתחת לאורך שנות הצמיחה הראשונות של החיים, לכן מבנה כף הרגל המאפיין פעוטות בגילאים הנמוכים, מושטח, לרוב יעלם לאורך שנות ההתבגרות והנעורים. לא כך אצל כולם, וקיימים מיקרים רבים בהם הקשת אינה מתפחת כראוי, או אז מוצגת קשת שטוחה- פלטפוס.

להבדיל מהנהוג לחשוב לא קיימות הוכחות מחקריות רציניות  כי בכוחו של שימוש ממושך במדרסים בגיל ההתבגרות לתקן ולשפר מנח של כף רגל שטוחה\ פלטפוס. המטרה לשימוש במדרסים הינו מניעת הנזקים ושחיקת הייתר העשויה להתרחש בעקבות מנח פרונטורי ופלטפוס בכף הרגל, ובמידה ויש צורך המדרסים השימוש במדרסים הוןא לכל החיים.
בקרב צעירים בגילאים הנמוכים, בשלב התפתחות הקשת האורכית אשר סובלים מכף רגל שטוחה, הייתי ממליץ על תרגול כף הרגל, הליכה יחפה על משטחים שונים ותרגילים שונים לגירוי בניית הקשת האורכית.

שימוש במדרסים יעשה רק במידה וקיימת מידה גבוה של פרונציה או\ו פלטפוס חמור הרומז כי גם לאחר סיום ההתפתחות של הקשת האורכית המתבגר יסבול מפלטפוס.
שימוש נוסף במדרסים בגיל ההתבגרות עשוי להעשות גם כאשר כף הרגל מעט פרונטורית או\ו קיים פלטפוס קל אך המתבגר סובל מכאבים בכף רגל, ברך, ירך או גב ואנו סבורים כי מנח כף הרגל עשוי להיות גורם משפיע.

נמליץ על מדרסים לפלטפוס אצל בוגרים :
1. פלטפוס או\ו פרונציה בינונית ומעלה.
2. הבדל בינוני עד קשה במנח בין כפות הרגליים לדוגמא כף רגל אחת ניטראלית וכף רגל נגדית במנח פרונטורי או\ו פלטפוס.
3.  הופעת כאבים בכף הרגל, בברך, בירך, באגן או בגב ואנו סבורים כי מנח כף הרגל  עשוי להיות גורם משפיע.
4. מנח פלטפוס בכף הרגל אצל בוגר המתעתד להתחיל במסלול אימונים כמו ריצה, עבודה הדורשת עמידה ממושכת על הרגליים וכו.

רשימת בעיות וכאבים המיוחסות לכף רגל שטוחה\ פלטפוס:
1. כאב בפן המדיאלי של כף הרגל, סביב הקשת המדיאלית, וזאת בעיקבות העומסים הרבים הנבנים על הרצועות והפרקים, באיזור זה של כף הרגל..
2. כאב בפן הלטראלי של הקרסול עשוי לרמז על צביטה של המרווח בין הקלקנאוס לטאלוס, או בין הקלקנאוס לפיבולה.
3. דלקת או קרע של הטיביאליס האחורי.
4. שברי מאמץ או\ו shin splint של הטיביה.
5. דורבן, דלקת של הפסיה הפלנטרית \ heel fat pad .
6. כאבי גב תחתון.
7. דלקת גיד אכילס.
8. הלוקס וולגוס.
9. חיבור גרמי של עצמות הטרסאל.
10. אקווינוס פוט.

עקרונות בבניית המדרסים לכף הרגל השטוחה \ פלטפוס
1- המדרסים יתנו תמיכה הדוקה לאורך הקשת האורכית המדיאלית.
2- המדרסים יתמכו סופינטורית בכף הרגל האחורית.

בניית מדרסים לפלטפוס:
המדרסים עשויים להיות מדרסים קשיחים או מדרסים חצי קשיחים ( חומרים רכים אך בעלי נוקשות גבוה), דבר העשוי להשתנות על פי משקל המטופל, רמת התמיכה אליה זקוק ורמת התמיכה אותה הוא מסוגל לספוג.
היתרונות של מדרסים קשיחים לפלטפוס: לדוגמאת מדרסים מקרבון הוא רמת התמיכה שמדרסים אלו מסוגלים לתת, יכולתם של המדרסים הקשיחים לתמוך בקשת האורכית המדיאלית באופן עצמאי ללא תלות בנעל ויכולתם של המדרסים לשמור על צורתם  ועל רמת תמיכה גבוה לאורך זמן.
יתרון נוסף למדרסים קשיחים היא כי ניתן לייצר מדרסים דקים מאוד, בעלי תמיכה גבוה דבר שיאפשר לשימוש  במגוון רחב של נעליים אלגנטיות.
יתרון יחודי נוסף שיש למדרסים הקשיחים היא יכולתם לייצב את כף הרגל האחורית  והאמצעית, דבר שעשוי לסייע במצבים של חוסר יציבות כמו מתיחת רצועות, דלקות פרקים וכדומה, שימו לב כי יתרון זה הוא גם חסרון  מאחר וקשיחות זו משנה את הדינמיקה של כף הרגל, ומעבירה עומסים לכף הרגל הקידמית.
החסרונות של מדרסים קשיחים לפלטפוס: הוא בחוסר היכולת לשנות את רמת התמיכה שהם נותנים לאחר עיצובם, ובכך בעצם גורמים ליצרני מדרסים רבים לתת תמיכה בינונית בלבד לקשת האורכית מתוך חשש פן התמיכה תהיה גבוה מידי והמטופל לא יוכל להלך עם המדרסים שיוצרו.
ככל שמצב הפלטפוס קשה כך חשוב שלקיחת המידה למדרסים תעשה על ידי תחבושת גבס ולא על ידי קצף, לקיחת המידה שנעשית על ידי חבישת גבס תהיה מדוייקת יותר ותאפשר באופן איכותי יותר לשרטט את קווי הקשת האורכית של הרגל בעלת הקשת השטוחה.
בית העקב במדרסים לפלטפוס יהיה עמוק (1-1.6 ס"מ) ובכך יתרום לשיפור התמיכה הסופינטורית.
קשת צמודה ורחבה, בכדי לשפר את התמיכה בקשת המדיאלית.
מודול סופינטורי בפן האחורי של המדרס יכלול בין היתר מדרסים מעובים בפן המדיאלי ובניית טריז סופינטורי בן כ-4 מעלות בכדי למנוע היפר פרונציה מוגברת.





מילות קישור: מדרסים, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס