מדרסים למטטרסלגיה
מדרסים למטטרסלגיה: בפרק זה נדון במטטרסלגיה , מהיא למעשה מטטטרסלגיה, כיצד נוצרת מטטרסלגיה וכמובן כיצד רצוי לבנות מדרסים בכדי שיתנו פתרון הולם לבעיית המטטרסלגיה. מדרסים למטטרסלגיה הם אחד הכלים השכיחים והיעילים ביותר לפתרון מטטרסלגיה, מטרתם של מדרסים למטטרסלגיה בדרך כלל הוא שינוי חלוקת העומסים \ פיזור העומסים על הרגל הקדמית.
בדרך כלל מדרסים למטטרסלגיה יכילו רכיבים בקדמת המדרסים כמו מטטרסאל בר או מטטרסאל פד, כמו כן מדרסים למטטרסלגיה יחילו במקרים רבים נקודות הורדת לחץ.
שימו לב כי מדרסים למטטרסלגיה יהיו לרוב מדרסים עבים בעיקר בחלקם הקידמי, וככאלו דורשים המדרסים למטטרסלגיה הנעלה מתאימה ( נעל רחבה, רפידות עבות נשלפות).
בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.
אחראי על איסוף החומר והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.
ליחצו על +1 לפרגן על האתר :
חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095
מדרסים למטטרסלגיה
מטטרסלגיה היא קבוצה של פתולוגיות המתאפיינים בכאב תחת ראשי עצמות המטטרסוס, כאב זה עשוי להופיע תחת כל אחד מראשי עצמות המטטרסוסים, אך לרוב הכאב מופיע תחת ראשי מטטרסוסים שלוש וארבע.
כאבי המטטרסלגיה מופיע בעיקר אצל נשים אך גם אצל גברים לאחר גיל 50, הפתרון לבעיה זו כמעט תמיד דורש שינוי הנעלה ושימוש במדרסים, לרוב ניתן להקל ואף לפתור את הבעיה אך לעיתים בעיה זו עקשנית ודורשת בין היתר ירידה במשקל, שינוי מנהגים יומיים וכו.
מספר פתולוגיות אופייניות המובילות למטטרסלגיה הם:כף רגל שטוחה מלווה ב splay foot, כף הרגל הקידמית רחבה ולחץ צידי גבוה על ראשי המטטרסוסים.
כף רגל במנח היפר סופינטורי עשויה להגביר את הלחץ על ראשי המטטרסוס החיצוניים 3,4,5.
איבוד הקשת הרוחבית עשוי לתרום ללחץ על ראשי מטטרסוס 2-4, וכדומה.
הליכה עם נעלי עקב או עם קופסאת אצבעות צרה עשויה להגביר את הלחץ על המטטרסוסים.
שורה ראשונה גמישה, עשויה להעביר עומסי ייתר לראש הטטרסוס השני.
וכולי.
עקרונות בניית המדרסים למטטרסלגיה:
1.המדרסים יתקנו את מנח היפר פרונציה\סופינציה של פרק הסבטלארי
2.המדרסים יתנו תמיכה הדוקה של הקשת האורכית והרוחבית בכדי להוריד עומסים מראשי המטטרסוסים.
3.המדרסים יורידו לחץ נקודתי מראשי המטטרסוס הכאובים.
4. מדרס עבה, חלקו הקידמי של המדרס יהיה מינימום 6-7 מ"מ.
בניית המדרסים למטטרסלגיה:
גישות רבות קיימות לטיפול בכאבים על גבי המטטרסוסים, המדרסים עשויים להיות בנויים כמדרסים קשיחים, מדרסים חצי קשיחים או מדרסים רכים.
המדרסים יהיו בעלי בית עקב עמוק המשלב תיקון של מנח הפרק הסב-טלארי ( ראה מדרסים לכף רגל בעלת קשת גבוה או מדרסים לפלטפוס).
המדרסים יתנו תמיכה הדוקה לאורך הקשת האורכית בכדי להוריד עומסים מראשי המטטרסוסים.
לעיתים ניתן להסתפק במדרסים רכים וקומטיביפ אשר יפזרו עומסים ובכך יפתרו את בעיית העומס על ראשי המטטרסוסים, נהוג לשלב מספר התקנים בהתאם למיקום ולסוג הבעיה.
מטטרסאל פד: מבנה דמוי דימעה שתפקידו להרים את הקשת הרוחבית, לרווח את המרווח בין עצמות המטטרסאל, ולהוריד עומס מראשי המטטרסאל.
מטטרסאל בר: הגבהה בת כ2-4 מ"מ שתפקדה להוריד עומס מראשי המטטרסוסים.
ריוורס מורטון אקסטנשיון: הגבהה של השורה הראשונה בכדי ליצור תמיכה ועומס גבוה יותר על השורה הראשונה, עומס שירד משאר ראשי המטטרסוס.
הורדת עומס נקודתית - ממקור הכאב.