מדרסים לקשת גבוה ( "הולואו פוט")


מדרסים לקשת גבוה:בפרק זה נדון בבעיות אופייניות לקשת הגבוה וכיצד ניתן להתאים מדרסים בכדי לפתור בעיות אלו.

בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.

 נתי
אחראי על איסוף החומר והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.

ליחצו על +1 לפרגן על האתר :


חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095



מדרסים לקשת גבוה (הולואו-פוט, פס-קבוס)


כף הרגל בעלת הקשת העמוקה מופיעה לרוב כדפורמציה מולדת ( במקרים רבים נמצא קשר תורשתי, משפחתי ), אך עשויה להיות בעלת רקע נוירולוגי או על רקע חוסר איזון שרירי .
שכיחותה בקרב האוכלוסיה הבוגרת כ 8-15 אחוז, ובמספר מחקרים שהתחקו אחר השפעות הדפורמציה, עלה כי כ 60 אחוז מנושאי דפורמציה זו, עשויים לסבול מכאבים בכפות הרגליים במהלך חייהם.
הרגל בעלת הקשת העמוקה מאופיינת בנוקשות וחוסר בלימת זעזועים, ומהווה כנראה גורם מכריע בהופעת מכאובים ודלקות בכף הרגל, בגפה התחתונה כולה ובכלל.
פתולוגיות שכיחות לבעלי קשת עמוקה: נקע בקרסול,דלקת של הפסיה הפלנטרית, רגישות לאורך האיליו טיביאל בנד, כאבי גב תחתון, כאב ושברי מאמץ לאורך השורה החמישית וכאב לאורך ראשי המטטרסוסים בעיקר 2-3-4.
להרחבה בנושא הולאו-פוט , קשת עמוקה.

עקרונות בתכנון המדרסים להולאו פוט:

1. המדרסים ימנעו היפר סופינציה ברגל האחורית והקניית יציבות לטראלית. הרגל בעלת הקשת הגבוה בדרך כלל מלווה בהיפר סופינציה בפרק הסב-טלארי ובכוחות גזירה לטראלית היוצרים עומסים בלתי מאוזנים וחוסר יציבות לטראלי.
2. המדרסים ימנעו היפר פרונציה בשלבים הסופיים של שלב הדריכה. במקרים רבים בהם כף הרגל בעלת קשת גבוה קיים מנח היפר סופינטורי גם בפרק המיד-טרסאלי, מנח זה מביא את הרגל האחורית למנח היפר פרונטורי בסוף שלב הדריכה.
3. אחד מגורמי הכאב השכיחים ביותר בכף רגל בעלת קשת גבוה הוא כאב לאורך ראשי המטטרסוסים, בשל הקשת המוגברת וזווית החדות של עצמות המטטרסוסים, משטח המגע בקרקע קטן ורוב העומס נופל על ראשי המטטרסוסים, הטיה סופינטורית של כף הרגל גורמת לעומסים המוגברים לנדוד מהבוהן הגדולה לעבר ראשי עצמות המטטרסוס השני והשלישי, יוצרות כאב מקומי ורגישות. מדרסים צמודים שיתמכו בקשת לכל אורכה יקצרו את זמן המגע ויורידו חלק ניכר מהעומסים ע"ג ראשי המטטרסוסים, בניית מטטרסאל בר + מטטרסל פד עשויים להוריד עומסים מאיזור זה.

כללים בבניית המדרסים:
1. הבחירה הנפוצה לכף רגל בעלת קשת גבוה נטתה לרוב למדרסים רכים בעלי יכולת בלימת זעזועים טובה.
2. מדרסים בעלי הגבהה של העקב בין 3-5 מ"מ, יביאו את הרגל למנח מעט פלנטר פלקסורי, מנח שעשוי לפתור קיצור בטווח הדורסי פלקשון השכיח בקרב בעלי קשת גבוה בכף הרגל.
3. מדרסים בעלי בית עקב עמוק, ישפר את יציבות העקב וימנע חוסר יציבות לטראלי.
4. מדרסים מעובים מעט בפן הלטראלי אחורי, ישפרו את היציבות הלטראלית וימנעו היפר סופינציה, או קביעת טריז אחורי שיסיט את העקב למנח פרונטורי יותר.
5. מדרסים בעלי קשת אורכית צמודה ורחבה אשר תגדיל את שטח המגע במשטח הדריכה, דבר שיפחית את העומס מראשי המטטרסוסים, במידה ולא קיימים כאבים בכף הרגל יש לשקול את מידת התמיכה אותה אנו נותנים מאחר והוספת תמיכה עשויה לפגוע בבלימת הזעזועים אותה מספקת הקשת האורכית.
6. מדרסים בעלי טריז לטראלי בקידמת כף הרגל בכדי לדחוף את הרגל הקדמית למנח פרונטורי .




מילות קישור: מדרסים, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס, מדרסים אורטופדים, מדרסים אורתופדים, מדרס, מדרסים ביומכניים, מדרסים פונקציונלים, מדרסים לריצה, מדרסים לפלטפוס