מדרסים - חומרים
מדרסים חומרים, דבר העורך: אחד מהמרכיבים החשובים בהתייחסותנו למדרסים הוא סוג המדרסים, והחומרים המרכיבים את המדרסים. אף על פי שמחיר החומרים מהוווה כ 10-20% ממחיר המדרסים מחיר החומרים מהווה שיכול משמעותי בתמחור המדרסים ודרך משכנעת למכור מדרסים במחירים גבוהים במיוחד. בפרק זה נסקור את מרבית החומרים שנמצאים בשוק וננסה לצייר תמונת מצב כללית של החומרים הנהוגים בעולם המדרסים.
בפרק זה הושקעו שעות רבות של איסוף חומר מדעי ועריכה בכדי להעצים אותך בחפשך אחר תשובות,פירגון למאמר זה על ידי לחיצה על מקש +1 יקדם את העמוד ויאפשר גם לגולשים אחרים להנות מתוכן העמוד בשעה שהם מתמודדים עם בעייתם. מודה לכם על תשומת הלב ועל האחריות הציבורית.
אחראי על איסוף החומר והעריכה : שטיין נתי פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט, רפואת כף רגל בניה והתאמה של מדרסים.
מנהל ש.פ.א מרכז אורתופדיה.
ליחצו על +1 לפרגן על האתר :
חולון; יהושוע רבינוביץ 58
טלפון 5169361 \ 0528306095
חומרים לבניית מדרסים
מדרסים קשיחים:
מדרסים קשיחים הינם מדרסים שמטרתם \ יחודם הוא שינוי ביומכאני משמעותי בכף הרגל, לייצב את כף הרגל במנח מסוים או למנוע תנועה במטווה שגוי בכף הרגל, לעמוד בעומסים גבוהים של משקל גוף גבוה או כף רגל מאוד דפורמטיבית. מדרסים קשיחים יתאימו לכף רגל המתאפיינת בחוסר יציבות ובגמישות ייתר של המפרקים בכף הרגל האחורית וכף הרגל המרכזית.במדרסים קשיחים נעשה שימוש בחומרים בעלי דרגת קשיחות גבוה, לרוב השימוש הוא בפולימרים פלסטיים ולעיתים מחומרים מורכבים כמו פיבר גלס או קרבון.
קשיחותם של המדרסים תלויה בסוג החומר, עוביו, וכמובן המבנה ההנדסי שלו.
הערה: שימו לב כי קיימים שני מיימדים לתמיכה בקרסול האחד הינו הבחירה בחומרים, המיימד השני שמשמעותי לא פחות הוא עיצוב המדרסים ובניית תמיכה הדוקה לכף הרגל. מיימד זה עשוי להשתנות בהתאם למספר פרמטרים כמו לקיחת מידה (לקיחת מידה על ידי חבישת גבס ללא נשיאת משקל עדיפה) , עד כמה חיממו את החומרים לפני הכניסה לווקום, ועד כמה ביצעו ווקום הדוק.
שימו לב כי במקרים רבים בשל נטיה מסחרית יציעו לכם מדרסים קשיחים יקרים אך את תהליכי לקיחת המידה ובניית המדרסים יבצעו באופן מתון כך שהמדרס לא יתן תמיכה מירבית לכף הרגל.
מדרסים ביומכאניים פלסטיק: מדרסים קשיחים נעשה לרוב שימוש בפלסטיק ממשפחת הפוליולפינס, ברוב המדרסים יהיה זה פוליפרופילן בעובי של 4\1 או 8\1 אינץ, קיימים בשוק מרחב גדול מאוד של דיגמי פלסטיק חלקם איכותי יותר וחלקם שאינו איכותי.
מדרסי קרבון: בבניית מדרסי קרבון בד"כ משתמשים בשתי שכבות של קרבון גס, עובי שכבות הקרבון יהיה כחצי מעובי הפלסטיק, ומשקלם של מדרסי הקרבון יהיה כחצי ממשקל מדרס הפלסטיק.
במקרים רבים נעשים מדרסים מפיברגלס, לעיתים פיברגלס צבעוני, יש המכנים זאת בטעות מדרסי קרבון, אלו הם מדרסים בעלי איכות טובה מעט פחות מהקרבון אך עלותם תהיה זולה באופן משמעותי.
מדרסים חצי קשיחים
מדרסים חצי קשיחים או מדרסים רכים לרוב יהיו בנויים מפולימרים חצי קשיחים לרוב נעשה שימוש בפולימרים בעלי תאים סגורים בעלי דחיסות של 40 ו70 דורומטר.החומרים לרוב יסודרו בשכבות , במדרסי איכות לרוב יהיו יותר שכבות, דבר המאפשר יצור מדרס נוח, בולם זעזועים ותומך היטב.
הערה: בכדי לייצר מדרסים רב שכבתיים איכותיים אין זה מספיק להתהדר בכמות שכבות צבעוניות רבות, יש לוודא שימוש בחומרים איכותיים, שימוש בבולמי זעזועים רבים וכמובן סידור חכם והגיוני של השכבות, במקרים רבים נמכרים מדרסים בעלי 6-7 ואפילו 8 שכבות במחירים אסטרונומים כאשר השכבות בנויות מפלטה צבעונית אחת המכילה מספר שכבות דומות.
פולימר בעל ה 40 דורומטר יכולת בלימת זעזועים בינונית ועמידות טובה לאורך זמן ולכן ימצא בשכבות העליונות של המדרסים.
פולימר בעל ה 70 דורומטר יכולת בלימת זעזועים נמוכה יותר אך קשיחות טובה ולכן ישמש בד"כ בחלק התחתון של המדרס, כבסיס מייצב למדרס.
המולטי פורם: פולימר בעל תאים סגורים רך, מכיל לרוב מעט יותר eva, בולם זעזועים בינוני ועמיד ולכן ישמש בד"כ בשכבות העליונות של המדרסים לרוב כציפוי עליון.
פלסטזות: חומר רך בעל נוחות ויכולת עיצוב טובים, לרוב ישמש בשכבות העליונות.
חומרים יקרים יותר בהם נעשה שימוש מצומצם אך ורק במדרסי האיכות:
ptt- חומר בעל תאים פתוחים, רך, בעל יכולת בלימת זעזועים מצויינת, עמיד במידה בינונית לחיכוך ומשמש לרוב בשכבות העליונות, מספק נוחות רבה ובלימת זעזועים גבוה, אך לא יהיה אפקטיבי כשכבה עליונה בקרב לקוחות פעילים מאוד מאחר ועמידתו בחיכוך בינונית בלבד.
rogers poron: קיים במספר מידות של קשיחות, מחקרים מצביעים עליו כעל הבולם הזעזועים הטוב והעמיד ביותר מבין חומרי המדרסים, אינו עמיד בחיכוך ולכן לא ישמש כשכבה עליונה במדרסים, מאידך יהיה אפקטיבי מאוד במדרסי ריצה בשכבת ביניים. במדרסי הריצה של שפא אנו משתמשים בשתי שכבות בדחיסויות שונות של חומר זה בכדי לספק את בלימת הזעזועים הטובה ביותר הניתנת בעולם המדרסים .
סיליקון: חומר המשמש כבולם זעזועים איכותי, מעט פחות טוב מהפורון אך טובממרבית החומרים בשוק.
ווי-ברם: חומרים המיוצרים על ידי חברת וויברם ( חברת הסוליות מהטובות בעולם ), לארץ הגיעו שני חומרים שלהם שניהם בעלי בלימת זעזועים טובה, עמידות ויכולת עיצוב מצויינים.
eva-Ethylene vinyl acetate חומר המעורבב לרוב בכמויות מצומצמות בפולימרים שבשימוש בעולם הרפואה והמדרסים, לרוב השימוש הוא בין 10-40%, ה eva משפר את הזיכרון ובלימת הזעזועים של הפולימר.